Salta kex
Salta kex på kornmjöl:
3 dl rostat saltå kornmjöl
1 dl saltå Grahamsmjöl
1 msk saltå Vetemjöl
ca 1,5 dl vatten (gärna hälften vassle)
75 g smör (vi tog kokosolja)
1/2 tsk salt.
kryddor: stött koriander eller kummin
Rosta kornmjölet ca 5 min i 80-100 grader ugn eller i en stekpanna tills mjölet får en lätt gylleneton. Blanda alla ingredienser till en deg som ska vara lite kladdig. När degen har fått vila på ett kallt ställe - helst över en natt - blir den tillräckligt fast, så att den kan kavlas ut till en platta. Smörj plåten och lägg på degplattan. Rulla över med en kruskavel, så att kexen får ett vackert mönster. Skär i bitar med en degsporre. Gräddas i 200 grader tills kexen har fått lite färg.
Kommentarer
Trackback