Ändra färg/typsnitt på kommentarsidan

2011-03-31 20:59:29
Nu ska jag förklara hur man ändrar färgen på de olika sakerna vid kommentaren. =)


Vi börjar med att ändra färgen på rubriken på en kommentar (postat av Namn)
hur man ändrar färgen på det gör man såhär:

Du börjar med att gå in på Design och sen trycker du på redigera stilmall =)



Sen letar du efter ett kodavsnitt som ser ut ungefär såhär :

.commentheader {
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 13px;
font-weight: bold;
color: #000000;
}

Ska förklara vad de olika sakerna betyder :) :

font-family – Här kan du välja vilket typsnitt du ska använda. Du kan välja att bara ha ett, men om det inte finns på den datorn som tittar på din blogg, så kommer det inte visas, så ett bra sätt kan vara att sätta dit fler alternativ,(som du ser där ovanför). Men glöm inte att avskilja de olika typsnitten med ett kommatecken.

font-size – Här ställer du in storleken på texten. Det bästa är att testa dig fram tills du blir nöjd.
font-weight – Om du vill ha texten i fetstil så ändrar du det till bold, annars ska det vara normal.

color – Här väljer du vilken färg du vill ha. Om man vill ha vit så ska det stå : #FFFFFF;
och svart är: #000000; om du vill ha nån annan färg så är det bara att söka på hexkoder på google,
annars så finns en bra färgkarta här =).

Om du vill ändra färgen på kommentartexten som nån har skrivit så är det det här kodavsnittet:

.commenttext {
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: normal;
color: #000000;
line-height: 130%;
}

Om du vill ändra färg på datum & tidpunkt är det det här kodavsnittet:

.commentmeta {
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
color: #FFFFFF;
margin: 10px 0px 20px 0px
}

och här är kodavsnittet för ändra färg på länken på tex bloggadressen från personen som kommenterat:

.commentmeta a { color: #000000; } <--- färgen på länken
.commentmeta a:hover { color: #FFFFFF; }<---- och här e färgen när du håller muspekaren över

sen om du vill ändra där man skriver kommentaren med så är det här kodavsnittet :

.commentform {
font-family: verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
color: #333333;
margin: 0px 0px 20px 0px
}



Hoppas ni förstår,och om det är nåt ni undrar så är det bara att fråga =)

Jackie <3

2011-03-18 10:21:00


1 år av vänskap med min älskling Jackie! ^^ <3


Jag minns hur vi fick kontakten,det va på bdb,den 18 mars 2010. Då kommenterade du en bild på mig ^^, du fann mig genom en kompis bdb,där jag hade kommenterat, tyckte det va så gulligt för du sa: "Har alltid undrat hur du ser ut :$."  haha,man kan ju inte riktigt se på min vb :D. så den dagen adda jag din msn och vi började prata! ^^ jag minns att det va väldigt kul o prata me dig,för du va så öppen o pratade om privata saker med mig väldigt tidigt i vår vänskap,hade inte vart med om det innan ^^ vilket gjorde mig väldigt glad med. :D Det va så lätt o prata med dig,och vi lärde känna varann väldigt fort ^^. Jag är verkligen otroligt tacksam och glad över att du kom in i mitt liv :D , man kan verkligen prata med dig om allt, och då menar jag allt! det e helt otroligt ^o^ Du är nog en av de få på internet som faktiskt känner mig bäst. <3 och det känns väldigt speciellt, och du ÄR massa speciell. Jag kommer alltid finnas här för dig gumman,glöm aldrig det okej? <3 du kan prata med mig om precis allt! och det gör du också, det betyder otroligt mkt att du öppnar dig för mig o pratar om dina problem,du anar inte. <3 för det jag vill är att finnas där för dig,stötta dig,ge dig råd o hjälpa dig så gott jag kan. Även fast jag inte förstår allt eller har vart med om det,så har jag lätt för att sätta mig in i en situation,och tänka mig in i hur det kan va. <33 Jag har märkt också att jag kan prata med på ett annat sätt,kan verkligen säga vad jag tycker om vissa saker, och det gör också att vi kommer varandra närmare,vilket är kul. ^^ Du betyder otroligt mycket för mig älskling,och du är otroligt underbar :D ! <3 tack för att du finns! och jag älskar dig enormt mycket Jackie :'D <3333

Noomi <3 Jackie = föralltid! ^^

RIN/LIN -the end of corruption world-

2011-03-18 09:45:44

AAH HAPPYNESS!!! ;_________; <333

i found out about it by Dorde, (Vitalbeach@ec),
I never thought i would see Kisaki<333 or Riku making music again! kjeogjeohjeowhjewhj :'D Kisaki and Riku has created a new band ; RIN/LIN -the end of corruption world-, finally get to see more of them!! ;__; *H A P P Y* <333

RIN / LIN is a visual rock band under the record company: UNDER CODE PRODUCTION, which was formed in 2010 and has members as KISAKI and Riku from the amazing band Phantasmagoria. KISAKI still owns the record company.
Their website can be found here.
And their myspace here.

Members from the left:


Kisaki (bass)
Mizuki (guitar)
Riku (vocal)
Kanata (guitar)
Reiya (drums)



Here some videos of their songs :'3
(press the link to get to the song) :


Kisaki is so beautiful here *w* :
As if forever exists

Imaginary Lover

Metamorphose

Yoga för sinnet/Må bra/tänka positivt/

2011-03-15 15:18:45
om vi vill få en mer positiv syn på livet o må bättre så läs detta. <3 orkar ni inte läsa allt (vilket jag hade gjort om jag va ni,för det är det värt,om man vill må bättre ^^) så kan ni börja vid : Starta om din hjärna på 21 dagar

Vi människor tar livet för givet,vi tar för givet att det ska ba rulla på. men det är inte så,man tänker inte på det,men egentligen vet man inte om man kommer leva imorgon, jag tycker man borde va glad för varje dag som går,o va tacksam för det lilla man får. Leva som om varje dag vore den sista i princip. Och har man lust att göra något eller vill säga nåt till någon så ska man inte vänta,för man vet aldrig om man kommer få den chansen igen. Vi kallar mirakel tex när nån klarar sig från en hemsk situation,men mirakel händer varje dag,att vi lever en dag till. Då det finns många som inte gör det.

/Nikore

Tänkte att jag skulle citera det jag läste i tidningen blossom magazine, mars 2011, sidan 62




"YOGA FÖR SINNET
Janesh Vaidya


Se miraklen i ditt liv

Då du sluter dina ögon för att sova vet du inte om du kommer att vakna upp till en ny dag. när du lämnar din bädd på morgonen vet du inte om ditt huvud åter kommer vila på kudden,var gång du säger farväl till dina älskade vet du inte om du någonsin kommer att återvända. För varje andetag som lämnar din lungor vet du inte om ett annat andetag väntar... Mirakel sker i ditt liv i varje stund,i varje andetag, i varje steg. Minns att det i världen dör i genomsnitt 107 människor varje minut och att ett av de största miraklen är att du är vid liv i detta ögonblick. Ljus kan bara komma in i ett rum där fönsterluckorna är öppna, och rekleteras endast i de ögon som inte sover. Mirakel uppfattas bara av de sinnen som fortfarande lever,som bevarar sitt ljus av positiva tankar och känslor.

När vi tänker att världen har ett överskott av mörker är det inte alltid lätt att se det positiva i livet. Ett mirakel är inte bara resultatet av en positiv händelse, utan också av dina ögons förmåga att uppfatta händelsen. Om dina ögon inte är öppna kommer du inte att se några mirakel och du missar de vackraste ögonblicken i ditt liv. Det finns ett uttryck; skönheten ligger i betraktarens öga. För att se mirakel behöver du positivitetens öga. För att se mirakel behöver du positivitetens ljus, så ta vara på även de minsta bitar av optimism och sköt om dem i ditt sinnes växthus. Varje gång du känner ett flöde av positiv energi inuti, låt det gro som en skön känsla.

A good feeling is the best healing. En gång då det regnade sa min farmor till mig, "Titta på regndropparna,de är små som pärlor,men de fyller haven med sin kontinuitet.Även livet är som ett hav och varje stund av glädje är som en droppe. Det finns ingen anledning att söka efter festivaler och högtider för att göra livet meningsfullt. Gör istället varje litet ögonblick till en glädjestund och låtden känslan följa med till nästa stund. Precis som regndropparnas kontinuitet fyller havet,så fyller till slut dessa små ögonblick livet med regn av glädje."

Det hjälper att komma ihåg att även i vårt livs mörkare perioder kan vi titta uppåt och se de glittrande stjärnorna på himlen; även bland ogräset i vår trädgård växer många små blommor. Det är dessa vi ska fokusera på, i stället för att låta blicken slukas av mörkret,eller fastna vid ogräset som växer i vårt liv.

/ Janesh Vaidya


Starta om din hjärna på 21 dagar

Följ stegen i ditt dagliga liv och se förändringarna efter 21 dagar. Ägna minst sju minuter varje kväll åt att sitta stilla med slutna ögon och reflektera över dagens tankar och känslor.

steg 1

börja din dag med en tyst meditation i din säng

Om du vaknar på morgonen med en törst efter optimism, kommer du att börja se mirakel i ditt dagliga liv. Här och där. Då och då. Kom ihåg, optimism är den ljusa stigen som leder dig till miraklen i ditt liv. För att förbereda ditt sinne för att möta dagen på ett positivt sätt: då du öppnar dina ögon på morgonen,sänd ett tack till gudomligheten för det största miraklet,att du fortfarande lever och har ännu en dag framför dig att leva på.

steg 2

Ge ett löfte

Lova dig själv att försöka vara positiv ela dagen, i tal och handlingar,mot dig själv och andra, i dina tankar och känslor. Stanna i sängen i en avslappnad position (lämpligen yogapositionen savasana) under ett par minuter i stället för att omedelbart rus upp med stressade tankar på plikter och åtaganden. Tänk för ett par minuter på något du skulle älska att göra i dag dagen,istället för saker du måste. Savasana: Ligg på rygg med armar och ben utrsträckta, en bit ut från korppen. Behåll ögonen slutna, andas mjukt och låt kropp och sinne slappna av.

steg 3

Be för miraklet som håller dig vid liv

Be gudomligheten att låta dig komma tillbaka till ditt hem vid dagens slut för att sova i din säng ännu en natt, och inte i en kista. Minns det faktum att i vår värld dör 153 000 människor varje dag oavsett ålder och hälsotillstånd. Tänk att du är lyckosam att vara vid liv och känn det värdefulla i att få uppleva ännu en dag i ditt liv.

steg 4

Lev dagen till fullo


Slutligen,stig ur sängen med ett optimistiskt sinne och gå med den positiva energin du har tillgodogjort dig genom att utföra de tre stegen i denna meditation. Börja dagen med ett leende,se dig i spegeln och säg, "jag älskar den här dagen och jag älskar dig: jag älskar dig så mycket". När du börjar din morgon p åett bra sätt kommer din dag också att bli övervägande bra. När dina dagar är bra blir dina veckor bra, och dina veckor och månader blir bra. När dina månader blivit bra till slut dina år bra och med detta hela ditt liv.

Med mycket kärlek
Janesh Vaidya"

prickig tröja

2011-03-15 15:00:00

Titta titta! :D *pekar på bilden*

Jag fick den idag!! ^__^ <3

Jag köpte den av Lily
(GLiTTERGUTS på bdb) :'D
Den passar asbra,sitter tajt ^^
och jag har redan kommit på bildidéer som jag ska ta med den *w*

wiiiiiiiee! :D:D:D

Bff! <3

2011-03-13 19:50:00
Idag har jag ba tatt det lugnt,brottades med photoshop haha xD det går segt men jag hoppas att den blir som jag har föreställt mig *-* hatar att jag alltid måste komma på så jobbiga bildidéer haha.
sen har jag chattat massa med Shane,Becca,Jackie och Mowa ^^ <3

Det va riktigt kul! ^^ speciellt chattstunden med Shane! :D
det gjorde verkligen min dag ~ <3
har inte skrattat så mkt på länge,Tack för att du finns gubben!
du gör mig alltid så glad. :D


Ai shiteru, best friends forever! ^^,
no doubt about that. ~ <3
Du är bäst!
Lätt bästa dagen på läänge ~

"du är bara så bäst
du gör mig alltid så glad
jag mår alltid så bra
för du förstår mig<33"
<3

hyper dag!

2011-03-10 20:45:49


Jag tycker om Alex! :3 <3 Och Edvin! du är bäst ^^

Hönan älskar sin underbara ko!  :'D <3



Idag så har jag bara tatt det lugnt :3 jag håller på att bli bättre i min förskylning :D:D wiie! idag är jag värsta hyper !!! haha jag har köpt en massa fin prickig tröja *-* lägger upp bild när den kommit ^^ annars idag så har jag chattat massa med Alex,Edvin,Shane,Becca,Ida och Kurozu :D btw. det har blåst asmycket idag 0.0 när vi skulle släppa ut allie så stod hon o ba titta på oss,så liten o nästan flyger iväg haha XD hon e så gosig! älskar henne <33

och så har jag lyssnat på Kudai som Edvin tipsade om för ett tag sen :D ni måste lyssna på de här låtarna, jag har blirvit lite beroende haha xD och lyssna även ni som inte fattar spanska! för de är braaaaaaaaaaa 8D sen så har jag sparat bilder som jag ska ha till en bildidé läääängre fram ^^. det e en hemlis :3 , en av de bästa stunderna är när jag och Edvin chattar på spanska! ^___^ blir massa happyfejs :D:D:D


här e låtarna ni ska lyssna på 8D:

(tryck på låtnamnen så kommer du till låten)

Déjame gritar


morir de amor

llévame

Billar,Bullar och ernst! 8D

2011-03-08 18:26:00
HAHAHA det här gjorde min dag,flummade med Maddie,det var ett tag sen,men det va askul haha :'D
vi har verkligen dålig humor ibland XD här kommer bildbevis <33 :





OMG HAHAHAHAHAHHA <333
Älskar dig Maddie <3

The sky is in love

2011-03-07 20:45:46
look look, the sky is blushing more and more
i think the sky is falling in love ~




(tryck på bilderna för o se större)

Idag tog jag de här bilderna,det är utanför takfönstret på andra våningen,
kan även se det utanför mitt fönster *-* så vackert!!
vad tycker ni?^^

House Of Flying Daggers

2011-03-07 14:19:00
Om ni gillar asiatiska filmer/aldrig sett och är nyfiken så måste ni titta på den här :D


Shi mian mai fu (original titel) eller House of flying daggers som den kallas på engelska.
Det är en kinesisk action/romantic film från 2004 och är regisserad av Yimou Zhang.

Här kommer en text jag skrivit om filmen,en liten recenssion typ ^^ ni måste läsa ^^
om ni inte orkar läsa allt så kolla iallafall på videosarna där nere :3


Jag tycker att filmen är otroligt vacker och har en fin handling. Man rycks med i filmen och njuter från början till slut. Filmen har många vackra scener som gör att man blir mållös. Användningen av starka färger,kontraster och ljus syns väldigt tydligt här. Det är så vackert att det känns overkligt och därför svårt att välja en favoritscen. Jag tycker att regisören Zhang Yimou har gjort ett väldigt bra arbete i den här filmen tillsammans med Feng Li och Bin Wang. Vad det gäller aktörerna så är Ziyi Zhang som spelar Mei väldigt duktig, vacker och är en av mina favoritskådespelare. Takeshi Kaneshiro som spelar Jin är väldigt snygg i den här filmen och jag gillar att han spelar lite busig och är rolig. Andy Lau som spelar Leo är också duktig men spelar däremot en mer vuxen och allvarlig person än vad Takeshi Kaneshiro gör.

Filmen utspelar sig under Tangdynastin då det uppstår en hemlig rörelse (Flying Daggers) mot regimen. Den gamla ledaren för Flying Daggers har dödats av de lokala deputerade men rebellgruppen blir bara starkare på grund av en ny ledare. Så de två poliskaptenerna Jin och Leo beodras att döda den nya ledaren inom tio dagar. När Jin är i lusthuset så träffar han Mei för första gången. Hon är en blind dansare som misstänks vara dotter till den gamla ledaren. De fängslar henne och under tiden beslutar Jin och Leo att låta henne gå för att spåra hjärnan bakom flying daggers. Jin släpper ut henne från fängelset och på så vis lurar han Mei och vinner hennes förtroende. Allt går helt enligt planen men Mei och Jin förälskar sig på vägen. Leo följer efter dem på ett avstånd och i hemlighet träffas Jin och Leo för att diskutera sina planer. Under resan så blir de attackerade ett flertal gånger...... ^^

Detta var den första filmen som jag såg med dessa skådespelarna. Men den filmen har gjort mig nyfiken på att se andra filmer som de är med i. Tex. i En Geishas memoarer så spelar Ziyi Zhang huvudrollen i filmen,och det har verkligen fått mig att gilla henne mer. I filmen Crouching tiger, hidden dragon är hon också med i, men personligen tycker jag att hon är bäst i House of Flying Daggers och vackrast i En geishas memoarer.

Musiken är ett mästerverk och är väldigt vackert skrivet. I vissa scener smälter musiken in så bra, den är också låg ibland så man märker knappt av den. Jag njuter av musiken och den är så vacker att den får mig att rysa. Det är vad jag kallar filmmusik, och man tröttnar aldrig på att se filmen eller höra låtarna. Man upptäcker och hör alltid något nytt. Musiken höjer verkligen upp stämningen i filmen, den växer, utvecklas och det blir mer levande samt mer spännande. Musiken är sammanvävd med filmen.

Jag rekommenderar starkt den här filmen, den är otroligt vacker och värd att ses. Man borde inte dö utan att ha sett den här filmen, det är en milstolpe i filmbranchen.

Här kommer trailern :

Mina 2 favoritscener:

och den här =) :

Kommentera gärna vad ni tyckte och om ni har sett den förrut :D

Jag ger den 

 

sjuk...

2011-03-04 18:57:11

Hej!

Idag har jag bara tagit det lugnt,vaknade imorse och kände att jag höll på o bli sjuk.... skit asså!!. Iallafall,jag har sett på filmen Charlie st cloud som Davidos tipsade om för några månader sen =3 den va lite sorglig i början men bra med och hade ett lyckligt slut. =) sånt gillar vi 8D gaah,hatar att va sjuk,det känns som om jag ska få halsfluss eller nåt liknande för det sitter i halsen .__. jag vill inte va sjuk! eller jag har inte tid med det D: Annars så har jag photoshopat lite och chattat :3 Jag e typ klar med att ha rensat vännerlistan på bdb nu :) så grattis till er som e kvar eller nåt x) men ni får kommentera oftare tycker jag <.< jag har gått från 124 till 95 stycken.

Ha det bra ~